Как да избера отстранител на боя за коса?

При избора на отстранител на боя за коса, трябва да базирате решението си на това как се е получил нежелания цвят и защо не ви харесва. Ако косата ви е станала твърде тъмна, трябва бързо да предприемете мерки за отстраняване на боята. Като цяло е по-лесно да поправите боя, която се е получила по-светла от желаното като я потъмните малко, отколкото да поправите боя, която е станала по-тъмна или обезцветена.
Първо преценете каква промяна искате. Ако новият ви цвят е наистина ужасен, е по-добре да потърсите помощта на фризьор. Опитите да я поправите сами може да доведат до още по-големи проблеми или да увредят косата. A професионалният фризьор може да промени цвета, да отстрани боята или да ви препоръча добър отстранител, който да си купите.

Понякога грешки при боядисване се случват и в салоните. В такива случаи фризьорът ще направи всичко, което е нужно, за да се поправи грешката. Това често се прави безплатно. Въпреки това винаги питайте за цената, за да избегнете изненади.

Ако сте боядисали косата си преди няколко дни, ще бъде трудно да премахнете изцяло цвета като просто измивате косата си многократно. Цветът обикновено се просмуква във външния слой на косъма и хваща в рамките на няколко дни. Затова е най-добре да отстраните нежелания цвят възможно най-бързо.
Добре е да устоите на желанието да боядисате косата си по-светъл цвят ако тя се е получила по-тъмен от желания. Това обикновено няма да даде резултат. Нанасянето на допълнително боя върху тъмно боядисана коса обикновено прави косата още по-тъмна.

Преди да изтичате до магазина, за да си купите отстранител на боя за коса се убедете, че знаете как действат тези продукти. Някои от тях отстраняват боята и възвръщат естествения цвят на косата. Други обезцветят или изрусяват косата, за да я направят по-светъл цвят.

В някои случаи няма да имате нужда от химически отстранител на боя за коса. Това обикновено са случаите когато косата не е придобила желания цвят, но и цветът не е твърде лош, за да има нужда от вземането на драстични мерки. С времето многократното измиване с гореща вода или накисването в горещ зехтин ще премахнат нежелания цвят.

Най-добрите отстранители на боя за коса премахват нежелания цвят без да увреждат косата. Винаги четете внимателно и спазвайте указанията за ползване, за да не увредите косата си или да не се получи нежелан резултат. След това направете проба с новата боя върху един кичур коса преди да боядисате цялата коса. Това е най-добрият начин да избегнете получаването на нежелан цвят.