Как да боядисаме косата си от черна руса?

За да направим черната коса руса, черният цвят на косата трябва да се премахне и тогава косата да се пребоядиса руса. Боядисването на черната коса руса е най-трудната промяна на цвета и може най-много да увреди косата. Качествените бои за коса и използването на много балсам ще дадат най-добри резултати с най-малко увреждане на косата.

Когато избирате боя за коса за домашна употреба, изберете продукт, който има допълнителни подхранващи съставки. Отделно си купете и дълбоко подхранващ балсам, който да използвате преди да започнете да боядисвате косата, между обезцветяването и боядисването и след боядисването. Ако посетите салон, където да ви боядисат косата, фризьорите обикновено използват продукти, които ще увредят по-малко косата ви. Боядисването на косата от черна руса се състои от две стъпки.

Първата стъпка е да премахнете черния цвят. Косата трябва да се измие и да се нанесе балсам преди да започнете този процес. Химическият препарат за обезцветяване се нанася равномерно на косата и се оставя да подейства за около 20 минути. Проверете какви са указанията на производителя за времето, през което продукта трябва да се остави да действа. След като измиете обезцветителя, косата ви може да има светло оранжев цвят и да я усещате суха и чуплива.

Ако се боядисвате вкъщи е добре да изчакате поне един ден преди да преминете към следващата стъпка. Колкото по-дълъг е периодът между обезцветяването и пребоядисването на косата, толкова по-добре. Този период дава възможност на косата да възстанови естествения си химически баланс. Продуктите за домашна употреба обикновено съдържат по-агресивни химикали отколкото продуктите за професионална употреба, така че фризьорът може да направи и двете стъпки при едно посещение в салона.

Следващата стъпка е да нанесете русия цвят. Косата трябва да е измита и да е нанесен балсам преди да започнете боядисването. Спазвайте указанията на производителя за нанасянето на боята и времето, което е нужно боята да стои на косата. За най-добри резултати когато се боядисвате вкъщи можете да смесите два различни нюанса на русото. Ако се боядисвате в салон, фризьорът ще ви помогне да изберете най-подходящия цвят.

Изчакайте няколко дни преди да миете косата си, за да хване цветът. Използвайте възможно най-малко количество шампоан и продължете да използвате дълбоко подхранващ шампоан, за да възстановите косата. Опитайте се да избягвате сушенето на косата със сешоар, както и употребата на маши и преси поне за седмица, за да намалите увреждането на току що боядисаната коса.